Ai răcit în timpul sarcinii?

Dacă răcești în timpul sarcinii, lucru care nu este deloc indicat să se întâmple, învață ce trebuie să faci pentru ca sănătatea ta și a copilului tău sunt prioritare.

raceala in timpul sarcinii

A răci în timpul sarcinii nu este deloc de dorit pentru ca simptomele acestui virus persistă mai mult decât în mod normal, devenind o amenințare pentru tine și copilul tău în cazul în care apar complicații. Femeile însărcinate de obicei au un sistem imunitar mai scăzut decât restul oamenilor, deci este esențial să eviți să răcești sau să faci gripă.

Dacă ai o răceală simplă, simptomele sunt: febra poate să crească peste 39 grade C, oboseală, nas înfundat, tuse și tremurături, dureri de cap.

În cazul gripei, simptomele vor fi: febra trece de 39 grade Celsius, nas înfundat, frisoane, oboseală, transpirație, dureri de cap.

Sunt numai câteva simptome care sunt comune și răcelii și gripei, deci dacă le ai trebuie să știi exact ce să faci dacă ești însărcinată.

Anumite medicamente nu trebuie administrate în perioada în care ești însărcinată pentru că pot afecta fătul, deci este important să eviți să iei orice medicament fără să consulți un medic înainte. Dacă nu apar complicații în perioada răcelii sau a gripei, poți încerca câteva remedii naturale acasă.

Dacă totuși temperatura crește peste 38 grade Celsius, ai mucoasele colorate și dureri în piept, consultă imediat un medic. În felul acesta vei putea preveni complicațiile. Pentru a-ți amelioria simptomele, poți încerca câteva din următoarele remedii acasă, care sunt bune pentru femeile însarcinate, dar și pentru cele care nu sunt însărcinate:
– odihnește-te corespunzător și evită să depui prea mult efort îin treburile casei;
– bea destule lichide precum ceaiuri naturale sau apă;
– consumă supe;
– fă gargară cu apă și sare pentru că te va ajuta dacă te doare gâtul;
– fă bai cu aburi pentru că îți curăță căile respiratorii mai bine.

Cea mai bună metodă de a trata răceala sau gripa este să le eviți! Așa că încearcă să nu stai în zone aglomerate sau lângă oameni bolnavi, mai ales când ești însărcinată.

Lasă un comentariu