Antrenează-ți mintea

Studii recente au arătat că, pentru a avea mintea pregatită, trebuie să te antrenezi periodic. Și asta nu înseamnă că trebuie sa joci tot felul de jocuri antrenante și nici să cheltui o avere. Iată câteva metode care vor funcționa cu siguranță.

Antrenament pentru minte

Citește o carte
Pe lângă faptul că îți stimulează imaginația, în felul acesta mintea ta memorează informații despre personaje, acțiune, sentimentele și imaginile create. Deci, citind îți antrenezi memoria, imaginașia și îți îmbogățești vocabularul. Așa că fugi la librărie și caută ceva ce te atrage.

Dormi
Daca dormi suficient îți păstrezi creierul într-o formă bună, așa că dacă a trecut ceva timp de când ai dormit 8 ore pe noapte, este cazul să faci acest lucru. Daca ești obosită, creierul tău stocheaza mai greu informația, te descurci mai greu până și la lucrurile ușoare și nu te mai poți concentra, așa că încearcă să te odihnești.

Învață ceva nou
Gândește-te la ceva nou, interesant pe care să-l înveți. Încearcă să desenezi, să scrii, orice nu știi deja să faci și trebuie să te concentrezi să înțelegi acel lucru.

Numerele
Încearcă să calculezi singură cât costă ingredientele la magazin, sau fă calcule aritmetice mintale. Daca te bazezi doar pe matematica de la școală, nu este de ajuns pentru a-ți păstra mintea clară.

GPS-ul
Chiar ai nevoie de un GPS în mașină? Încearcă să gândești un pic la variante de rute pentru a ajunge la destinație.

Vorbește despre trecut
Spune cuiva sau încearcă să ții un jurnal. Nu numai pentru a-ți aduce aminte de evenimentele plăcute din viața ta, dar și pentru a te concentra mai mult.

Memorează ceva în altă limbă
A învăța o limbă străină este cu siguranță următorul lucru de făcut de pe lista ta.

Dicționarul
Învață zilnic câte un cuvânt nou din dicționar, înțelege-i bine sensul și încearcă să îl folosești în conversații. Vezi până la sfârșitul săptămânii câte ai reținut.

Lasă un comentariu