Hai să consumăm struguri!

Strugurii – „nectarul zeilor”, cum li se mai spune, sunt foarte bogați în minerale și vitamine și sunt foarte buni în menținerea sănătății și prevenirea multor boli grave. Cea mai importantă caracteristică a lor este că ajuta la îmbunătățirea funcțiilor inimii. Conțin polifenoli, care sunt antioxidanți, care ajută în prevenirea acumulării plăgii pe pereții arterelor, deci în prevenirea multor afecțiuni ale inimii.

Struguri

De fapt, polifenolii previn creșterea colesterolului LDL, care favorizează formarea depunerilor, și scade formarea colesterolului „bun”, sau HDL. Mai conțin resveratrol, care ajută la controlarea nivelului de LDL colesterol și a trigliceridelor din organism.

Aceleasi functii le are si saponinul, care se găsește în coaja strugurilor. Avantajul strugurilor este că au multe substanțe care ajută la îngrijirea pielii, la menținerea sănătății acesteia. Deci, dacă consumi regulat struguri, vei fi mai sănătos și vei arăta mult mai tânăr.

Resveratrolul întârzie procesul de îmbătrânire a pielii și o face să strălucească și să arate mai tânără. O altă funcție foarte importantă a strugurilor este prevenirea cancerului. Tot resveratrolul se comportă ca o substanță vindecătoare a cancerului. În mod special, ajută în prevenirea cancerului de ficat, de sâni și de plămâni. Deci, un pahar de suc de struguri zilnic va ajuta la prevenirea acestor forme de cancer în special.

În afara de resveratrol, strugurii mai conțin și bioflavonoizi, care acționează asemănător. De exemplu, ajută în combaterea tuturor germenilor de cancer și favorizează absorbția vitaminei C, care ajută la prevenirea cancerului.

Un alt motiv pentru a consuma struguri este înglobarea unor proprietăți antimicrobiene. Ajută în prevenirea alergiilor și a altor boli produse de viruși. Este un medicament foarte bun împotriva virusului Herpes simplex. Strugurii mai ajută în grăbirea însănătoșirii în gută, reumatism, constipație, alte afecțiuni ale stomacului, tumori și așa mai departe.

Drept urmare, începe să consumi struguri! Nu numai că au atâtea efecte benefice, sunt buni la gust, desertul ideal, pentru a înlocui prăjitura care îți face cu ochiul. Însă, ai grijă să pui în balanță și continutul în zahăr al strugurilor, sa nu te trezesti cu cateva kilograme în plus. Mănâncă echilibrat, dar nu uita să îi consumi periodic.

Lasă un comentariu