Beneficiile terapiei chinezești prin sucțiune

Terapiile alternative au devenit bine cunoscute printre cei care doresc să aibă un stil de viață natural și care caută noi metode de vindecare pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Terapia chinezească prin sucțiune este o metodă interesantă de vindecare, care poate ajuta în mai multe scopuri, de la răceli banale la dureri de spate. Citește mai departe mai multe informații despre această terapie neobișnuită.

Terapie chinezeasca prin suctiune

Medicina chinezească a devenit una dintre cele mai populare metode alternative de vindecare, în principal din cauza abordării unice de însănătoșire. Dacă medicina occidentală este concentrată pe sisteme și cauza-efect, medicina chinezească se concentrează pe corectarea dezechilibrelor energetice, folosind o abordare holistică.

Deși încă există o doză mare de scepticism când vine vorba despre eficacitatea acestor terapii, din ce în ce mai mulți oameni au început să dea o șansă acestor metode alternative de vindecare și să experimenteze noi idei despre vindecare.

Principiile de bază ale terapiei chinezești prin sucțiune

Terapia chinezească prin sucțiune este o metodă care folosește cupe de sticlă, aplicate pe piele în anumite zone, cu scopul de a vindeca multiple disfuncționalități. Procedura poate varia de la folosirea propriu zisă a cupelor sau prin încălzirea acestora și reducerea presiunii.

Înainte de aplicarea procedurii, diferite uleiuri cu extracte herbale pot fi utilizate pentru a face procesul mai ușor. Această procedură este aplicată de specialiști în acupunctură, pentru a elibera blocajele de energie.

Această metodă este bazată pe teoria meridiană a corpului și se presupune că ar trebui să ajute la echilibrarea energiei qi, permițându-i să circule liber prin tot corpul. Cupele sunt în general lăsate între 5 și 15 minute, în funcție de nevoile fiecăruia și de afecțiunile care sunt tratate. Din punct de vedere științific, această terapie stimulează sistemul limfatic, eliberând toxinele și stimulând circulația în capilare.

Înroșirea pielii și câteodată apariția vânătăilor sunt evenimente obișnuite la sfârșitul tratamentului. Acest tratament trebuie evitat dacă ai probleme de genul sângerărilor, febră mare, piele inflamată sau în timpul sarcinii pe abdomen și zona inferioară a spatelui.

Avantaje

Această terapie pare a fi folositoare în tratamentul diferitelor afecțiuni. Poate fi folosită în disfuncționalități respiratorii, cum ar fi tusea, bronșita sau astmul, atenuează durerea de spate și durerile musculare sau tratează disfuncționalități gastro-intestinale.

Sistemul imunitar este, de asemenea, îmbunătățit prin această metodă. În plus, această tehnică poate fi folosită pentru tratarea hipertensiunii și îmbunătățirea circulației sângelui, prin activarea țesuturilor capilare, cât și pentru dureri de cap. Deși mulți oameni apelează la această terapie nedureroasă în incercarea de a își îmbunătăți starea de sănătate, ea poate avea și câteva beneficii indirecte de înfrumusețare.

Datorită eliberării toxinelor, pielea devine mai sănătoasă și dacă terapia este făcută regulat, poate chiar avea efecte de încetinire a îmbătrânirii. Deși această idee ar putea părea puțin exagerată, dacă vom crede că poluarea și toxinele sunt factori principali ai îmbătrânirii, devine mai ușor de înțeles cum această terapie poate deveni benefică pe termen lung.

Această metodă este, de asemenea, cunoscută pentru efectele ei în pierderea greutății și tratarea celulitei. Se crede că prin echilibrarea energiei îin organism, ca și prin eliberarea stresului, apetitul poate fi redus și accelerarea metabolismului poate fi ușor sesizată. Mai mult, dacă este utilizată în zonele cu probleme, această formă de masaj poate ajuta în problema celulitei, prin eliminarea toxinelor și activarea sistemului limfatic.

Dacă venele „păianjen” au devenit o problemă stresantă și inestetică pentru tine, o combinație de acupunctură și sucțiune s-ar putea dovedi benefică pentru a readuce lucrurile la normal. Sucțiunea este utilă pentru deblocarea circulației sângelui, iar acupunctura poate face procesul și mai eficace.

Lasă un comentariu