Masca de argilă, beneficii și utilizare

Măștile au fost folosite pentru curățarea tenului de mii de ani. În mare, pui un strat de ceva „lipicios” pe față, chiar dacă e gel, argilă sau alte combinații. Deoarece este un pic lipicioasă și în principal lichidă, pătrunde în pori, riduri sau formele feței, legându-se de toate impuritățile și bacteriile aflate acolo.

Masca de argila

Pe măsură ce substanță se întărește, se prind și impuritățile și pielea moartă. Când apoi se spală pasta uscată, de asemenea se curăță uleiul vechi, murdăria și praful ascunse în pori, dar și pielea moartă uscată. Fața va rămâne proaspătă, uscată și degresată. Măștile, în general, au o cantitate considerabilă de apă în ele, pentru că, pe măsură ce se usucă, tenul să fie hidratat, ceea ce este un lucru bun.

Porii acum, curați fiind, se pot închide, sunt mai mici, ceea ce dă feței un aspect de curat și neted. Vasele de sânge, datorită căldurii produse, se dilată, aducând o cantitate mai mare de nutrienți tenului și eliminând mai repede toxinele și impuritățile.

Urmărește pașii următori pentru cele mai bune efecte:

1. Spală-ți fața înainte de a folosi masca. Acest lucru permite curățarea impurităților de pe suprafața pielii și permite pătrunderea măștii cât mai adânc.

2. Ține sub aburi calzi fața timp de 5-10 minute pentru a deschide porii. Un duș fierbinte este o metodă a face acest lucru, dar și o baie de aburi pentru față, în care puneți și o picătură de ulei de rozmarin, pentru efectele sale benefice. Faceți acest lucru cu un prosop pus deasupra capului, sub forma unui cort, pentru a concentra aburul în zona feței.

3. Tapează ușor fața cu un prosop uscat.

4. Ia pe degete argila, apoi masează ușor fața. Folosește mișcări de jos în sus și circulare. Acoperă cu argilă acolo unde stratul este subțire și nu lăsa zone neacoperite de mască.

5. Lasă masca să se usuce, în funcție de instrucțiunile de pe cutie. Aceasta este partea cea mai relaxantă, deci încearcă să relaxezi corpul și mintea.

6. Clătește masca cu apă călduță. Curăță masca cu mișcări de jos în sus și circulare. Curăță orice rest de mască cu un prosop. Fă o clătire finală cu apa rece pentru a închide porii.

7. Finalizează tratamentul cu un tonic și o cremă hidratantă, în functie de tipul tenului.

Știai că…

– americanii nativi foloseau argilă pentru a vopsi corpul în timpul ceremoniilor religioase?
– tot ei le foloseau și ca măști de „transformare”. Atunci când erau aplicate pe corp, se presupunea că argila lasă energia, căldura și înțelepciunea să pătrundă prin ea.
– anumite preparate din argilă erau făcute pentru a fi folosite pentru a scoate otrava din organism (de la înțepături de păienjeni, albine)?
– argila era aplicată pe corp pentru curățare profundă și detoxifierea pielii?
– argila era mâncată odată cu alte alimente pentru a preveni boli ale stomacului?
– egiptenii foloseau argilă frecvent în cultura spirituală?
– animalele se aruncă special în noroi sau mănâncă argilă atunci când sunt rănite sau bolnave?

Masca de argilă este astăzi populară pentru că acționează în 2 direcții: curăță porii de toate impuritățile, dar în același timp toate mineralele din argilă sunt absorbite de piele. Bineînțeles, nu toate tipurile de argilă sunt bune. Ideea este să o alegi pe cea mai potrivită, cu cele mai multe minerale, capabilă și de cea mai bună curățire a tenului.

Pentru cele mai bune rezultate, un tratament cu mască de argilă ar trebui făcut săptămânal. Dacă nu reușești să ții minte, ai putea include tratamentul într-un întreg ritual de relaxare. Pune-ți niște muzică, lumânări, o baie caldă, orice îți face plăcere și te relaxează, și vei obține nu numai efectele benefice de la o mască de argilă, dar și efectele bune din punct de vedere al sănătății. Te vei elibera de stres, o relaxare de care tu știi cel mai bine că ai nevoie.

Lasă un comentariu