Adu-ți aminte de sfaturile mamei

Îți aduci aminte de momentele în care mama ta te bătea la cap și nu-ți dădea deloc pace? Ei bine, chiar dacă atunci te deranjau sfaturile, probabil ți-ai dat seama deja că erau bune!

Sfaturi de ingrijire si frumusete

„Nu te mai freca la ochi!”
Pielea din jurul ochilor este extra delicată. Frecatul agresiv poate irita pielea și îți poate rupe vase de sânge, ce se manifestă prin pete roșii care pot fi îndepărtate doar cu o intervenție cu laser. O cremă pe bază de peptide și retinol poate ajuta.

„Spală-te pe față înainte de culcare!”
Ți se părea un lucru inutil și plictisitor, dar lăsându-ți pielea să marineze în makeup duce la înfundarea porilor, puncte negre și coșuri. Temperatura corpului se mărește atunci când dormi ceea ce duce la absorbția substanțelor de la suprafața pielii și chiar vrei ca acestea să fie numai benefice. Cele ideale ar fi retinolul și glicerina. Dacă ești prea obosită să te speli, șterge-ți fața cu șervețele demachiante.

„Nu mai mânca prostii!”
Chipsuri și ciocolată… oare toate mamele au ceva împotriva lor? Nu. La persoanele care au renunțat la junk food se pot observa îmbunătățiri la nivelul pielii (reducerea acneei) în mai puțin de șase săptămâni. Motivul? Mâncarea cu indice glicemic ridicat crește secreția de insulină, substanță care stimulează hormonii ce produc sebumul. Astfel îți vor apărea coșuri. Mănâncă mai multe proteine și cereale integrale și urmărește cum îți va dispărea acneea.

„Nu te mai strâmba că o să rămâi așa!”
Sună a glumă, dar „strâmbatul” chiar duce în timp la apariția ridurilor. Contracțiile mușchilor feței forțează pielea de deasupra lor. Multe riduri în partea superioară a feței sunt cauzate de aceste mișcări repetitive și multiple. Prevenirea acestora este ușoară: relaxează-te, poartă ochelari de soare și nu citi la lumină slabă.

„Să nu te prind că fumezi!”
În afară faptului că dăunează grav sănătății, fumatul îți îmbătrânește rapid pielea. La fiecare fum inhalezi toxine care induc deteriorări radicale. Totodată, trasul din țigară îți va cauza riduri în jurul gurii. Lasă-te acum și vei observa imediat o schimbare a culorii tenului, pe măsură ce fluxul sângelui revine la normal.

„Dă-ți părul din ochi!”
Părul ciufulit poate fi un simbolul unei copilării fericite. Părul purtat pe față înseamnă grăsimea scalpului pe pielea ta. Adaugă și fixativ sau spumă la această combinație și vei obține coșuri. Dacă porți breton, șamponează-l zilnic și folosește produse nongrase și fără silicon.

„Nu-ți mai roade unghiile!”
Rosul unghiilor nu este numai imatur ci va determina și exfolierea acestora. O manichiură proaspătă te poate face să te gândești de două ori înainte să te înfigi cu dinții în ele, dar dacă chiar nu te poți abține încearcă să-ți găsești altă metodă de a elimina stresul. Fă o tură în parc!

„Nu-ți mai stoarce coșurile!”
Să ignori un coș foarte mare și gata să explodeze este foarte dificil, dar rezistă tentației și nu te apropia! Mișcările de strângere a pielii pot cauza inflamații, roșeață și chiar cicatrici. În plus, îi va lua mai mult timp să se vindece în felul acesta. Un dermatolog îți poate injecta cortizon și în 24 de ore va dispărea.

„Culcă-te devreme!”
Nu se numeste „somn de frumusețe” degeaba. Lipsa de somn provoacă stres, care îți poate agrava toate afecțiunile pielii. Somnul este totodată și timpul zilei când corpul își repară rănile din timpul zilei, iar întreruperea acestui proces va încetini procesul de vindecare.

„Mănâncă și legumele!”
Înlocuiește snacksurile cu morcovii și luptă împotriva ridurilor. Fructele și legumele bogate în antioxidanți te ajută să-ți protejezi pielea împotriva razelor uv.

Lasă un comentariu