Ce este orgasmul?

Orgasmul este modul prin care organismul tău răspunde la excitația sexuală. Fizic, este o încordare bruscă, ritmică a zonei pelvice care are ca scop eliberarea tensiunii sexuale. În mod normal, durează câteva secunde, aceste contracții aducând după sine senzații de plăcere, urmate de obicei de o relaxare rapidă. Un orgasm are, de asemenea, și o componentă psihologică – un sentiment de abandon și plăcere, un timp în care fiecare este concentrat numai asupra sa. Orgasmul nu se simte doar în zona pelvică, tot corpul se contractă.

despre orgasm

Unii oameni văd orgasmul ca pe o ușoară creștere, cu un intens sau slab, moment de excitație. Alții, simt că îi furnică tot corpul. Toți simțim diferit orgasmul. De cele mai multe ori, majoritatea experimentează orgasmul în timpul unei masturbări.

Bărbații și femeile, de obicei, au orgasm prin metode diferite și în momente diferite. Imaginea oferită în filme, când bărbatul și femeia au orgasme simultane este idealul, dar foarte rar se întâmplă așa ceva. Majoritatea bărbaților pot avea orgasm în timpul actului sexual, dar cu femeile nu este la fel. Ele au nevoie de stimulare directă a clitorisului pentru a ajunge la un orgasm.

În general, bărbații ejaculează atunci când au un orgasm. Însă cu femeile nu se petrece la fel, deși unele afirmă că ejaculează. Există femei care au dificultăți în a atinge momentul culminant al orgasmului, la care este nevoie de mai mult timp, sau pur și simplu care nu au experimentat niciodată un orgasm. Sunt femei care pot avea orgasme unul dupa celălalt, dar bărbații au nevoie de timp între, pentru a se relaxa.

Capacitatea femeii de a avea orgasm și stilul de mers

Un studiu recent a demonstrat că experții sexologi pot afla istoria orgasmului vaginal al unei femei după stilul de mers. Studiul a fost publicat în septembrie 2008 în Jurnalul Medicinii Sexuale, junalul oficial al Societății Internaționale Al Medicinii Sexuale și al Societății Internaționale De Studiu A Sănătății Sexuale A Femeii.

Condus de Stuart Brody în cadrul unei Universități din Scoția, în colaborare cu colegii săi din Belgia, studiul a inclus 16 studente belgiene. Acestea au completat un chestionar despre comportamentul lor sexual și apoi au fost filmate de la distanță în timp ce mergeau în spațiu public. Casetele au fost analizate de doi profesori în sexologie și doi asistenți specializați în comportamentul sexual și sexologie, care nu știau nimic despre istoria orgasmelor studentelor.

Rezultatele au arătat că specialiștii au putut spune istoria orgasmelor vaginale ale studentelor după mersul acestora în procent de peste 80%. După mai multe analize s-a ajuns la concluzia că suma dintre lungimea unui pas și rotația coloanei vertebrale era mai mare la femeile care avuseseră orgasme vaginale. Autorul studiului a spus că „Aceasta ar putea însemna energia liberă care trece de la picioare, prin pevlis spre coloană”.

Există câteva rezultate plauzibile care să explice rezultatele acestui test. Una ar fi că anatomia unei femei o poate face predispusă pentru tendințe mai multe sau mai puține pentru orgasme vaginale. Unele femei s-ar putea simți eliberate și mult mai sigure pe sine dacă au avut orgasme vaginale, lucru observat cu ușurință în mersul lor. De asemenea, altă explicație ar fi istoria relațiilor acestora. Dacă au avut relații reușite, șansa de a avea orgasm vaginal este crescută. Un orgasm vaginal este asociat cu sănătatea mintală.

Studiul relevă o legătură între blocajul muscular și funcțiile sexuale. S-a ajuns la concluzia că s-ar putea introduce în cadrul tratamentului pentru disfuncții sexuale, exerciții de respirație, mișcare și tonifiere a musculaturii. Femeile cu astfel de disfuncții ar trebui analizate din mai multe puncte de vedere și tratată, pentru un succes garantat.

Lasă un comentariu

17 − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.