Idei de ținute pentru interviu

Dacă îți cauți un loc nou de muncă, ești calificată și ai găsit deja locul ideal, însă nu ai garderoba pregătită înainte de interviu nu este o tragedie. Aparențele sunt totul când vine vorba de prima impresie.

Există câteva reguli pentru prima dată în orice domeniu. Chiar dacă este vorba de o primă întâlnire, prima zi de școală, un prim prieten, bal, nunta, copil, orice primă dată este dificilă, dar un prim interviu este tot timpul cu probleme. De ce? Pentru că vrei ca totul să fie perfect, să arăți impecabil pentru noul loc de muncă ce pare ideal pentru tine.

Idei vestimentare pentru interviu

Însă, destule femei nu acordă destulă atenție în privința a ce poartă, gândindu-se că sunt calificate pentru acel loc de muncă și ținuta nu mai contează. Dar aceasta este o greșeală majoră pentru că prima impresie contează foarte mult și conexiunea cu noul tău șef are o legătură mare cu ținuta ta. Este de la sine înțeles că decizia nu este luată după aparențe, însă contează foarte mult cum te comporți și cum vorbești.

Negru

Da, alege negrul! Există câteva companii sau șefi care nu permit să porți culori prea stridente, așa că nu alege culorile, ci mergi pe clasicul negru. Vei spune că nu vei ieși în evidență cu așa o culoare, dar este o greșeală mare să gândești așa. A alege o temă non-cromatică atrage cel mai ușor atenția asupra ta ca viitor angajat.

Ține minte că negrul este culoarea care oferă mister, profesionalism, eleganță și te face sofisticată, dar bineînțeles că nu vei purta negru de sus până jos. Alege un costum clasic și dedesubt un top gri, albastru, piersic sau crem cu câteva detali mici, toate în nuanțe deschise și adaugă o eșarfă colorată la gât sau o geantă excentrică frumoasă.

Blugii

Dacă ești o fană a denimului sau pur și simplu nu poți să scapi de blugi nici măcar la interviu, atunci învață să îi porți într-un mod profesionist. Tot timpul auzi că blugul este o piesă vestimentară versatilă, care se potrivește perfect oricărei ocazii atâta timp cât știi să îl porți și este adevărat. Dar nu este vorba de orice pereche, pentru că numai blugii skinny sunt acceptați. De ce? Sunt ușor de combinat pentru o ținută office.

Ia o pereche de blugi skinny într-o culoare închisă fără detalii atașate pe ei, pentru că vrei să fie simpli. Adaugă o bluză de mătase cu detalii la gât într-o culoare moale. Alege deasupra bleizerul prietenului negru sau un trenci. Dacă trenciul nu este închis la culoare atunci alege bluza neagră. Pentru pantofi optează pentru paltforme negre și geanta să fie simplă, cu cât mai puține detalii.

Părul și machiajul

Dacă ținuta ta are voie să aibă o piesă vestimentară care să o condimenteze, la păr și machiaj nu mai este la fel. O coafură ciudată sau smokey eyes ca machiaj îi vor distrage atenția viitorului tău șef de la tine și ceea ce vei spune. Dacă vrei ca imaginea să vorbească de la sine când tu nu faci acest lucru, atunci optează pentru una din variantele de mai sus, dar alege singură acest lucru și folosește-l în avantajul tău.

În privința coafurilor, trebuie să ai o alură profesionistă, de aceea părul drept merge perfect cu o ținută business, precum și coada de cal. Machiajul trebuie să fie impecabil și să nu iasa prea mult în evidenta. Fondul de ten, pudra, un blush și rimelul ajung. Adaugă un tuș sau o nuanță neutră la ochi dacă totuși ți se pare prea puțin.

Lasă un comentariu